Kanaviçe renk geçişini ayarlama

Anasayfa Forumlar Nakış Teknikleri Kanaviçe (Cross-Stitch) Kanaviçe renk geçişini ayarlama

9 yazı görüntüleniyor - 1 ile 9 arası (toplam 9)
  • Yazar
    Yazılar
  • #4121

    Herkese merhaba, kanaviçe işlemeye başladım ve bazı tasarımlarda zorlanıyorum. Özellikle renk geçişlerini nasıl daha düzgün yapabilirim? Bazen ipliklerin birbirine karıştığını hissediyorum, ama bir türlü doğru çözümü bulamadım. Tavsiyeleriniz var mı?

    #4122

    Ben de başlangıçta renk geçişlerinde zorlanmıştım. Aslında en iyi yöntemlerden biri, ipliği sıkı tutmak ve her renk değişiminde bir kaç dikiş önceden başlamak. Bunu yaparak daha düzgün geçişler elde edebiliyorsun.

    #4123

    Bunu ben de denedim. Ayrıca, renk geçişlerinde yarım dikiş kullanmayı deneyebilirsin. Bu şekilde renk geçişi daha yumuşak oluyor ve daha doğal bir efekt elde ediyorsun. Bir de ipliği çok sıkı çekmemek önemli, yoksa desenin üstü buruşturuyor.

    #4126

    Evet, sıkı çekmek gerçekten önemli. Ayrıca, bazı kanaviçe modellerinde, ipliğin yönü de renk geçişlerini etkileyebiliyor. Bazen sağdan sola, bazen soldan sağa işlemek geçişi yumuşatabiliyor. Bununla ilgili bir fark görebilirsin.

    #4127

    Bir de, ipliklerin karışmaması için her bir renkten biraz daha fazla mı almalı? Yoksa zaten yeterli olur mu?

    #4128

    Ben her zaman biraz fazla alırım, çünkü ipliklerin kısa kalması bazen işi zorlaştırabiliyor. Özellikle renk geçişlerinde ipliğin uzunluğu yetmeyebilir. Ama tabii, fazla almak da israf olmasın diye, normalde hangi uzunlukta çalıştığını bilmekte fayda var.

    #4129

    Kesinlikle. Ayrıca ipliklerin düğümlenmemesi için, ipliği düzgün şekilde katlamak önemli. Hani her ipliği düzgünce yerleştirince, çalışırken daha az karışıklık yaşarsınız. Bir de, ipliklerin çok karışmaması için renkleri sırasıyla kullanmaya özen gösteriyorum. Hangi renkte hangi sıradayı çalıştığıma dikkat ederim, bu da işimi kolaylaştırıyor.

    #4130

    Bazen renk geçişleri önceden belirli bir sırada yapılınca çok daha güzel sonuçlar çıkabiliyor. Benim en sevdiğim şey, desenin başlangıcındaki küçük bir iplik parçasını görmek, sonra hepsi tamamlanınca nasıl bir şey ortaya çıktığını görmek. O süreç çok keyifli.

    #4131

    Evet, ben de deseni baştan sona gördüğümde daha çok zevk alıyorum. Kanaviçe işlemek gerçekten sabır gerektiriyor ama sonuçta ortaya çıkan şey o kadar güzel oluyor ki. Bazen zorlanıyorum ama sonunda harika bir şeyin ortaya çıktığını görmek her şeye değer.

9 yazı görüntüleniyor - 1 ile 9 arası (toplam 9)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.