Amigurumi iğne seçimi

Anasayfa Forumlar Sorular ve Destek Problemler ve Çözümleri Amigurumi iğne seçimi

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar

Merhaba, son zamanlarda amigurumiye merak sardım ve iplik çeşitlerini araştırırken hangi iğne boyutunun en uygun olduğunu tam anlayamadım. Özellikle sıkı ve düzgün örmek için hangi boyutları tercih ediyorsunuz?

Kullandığınız ipliğe göre değişiyor mu? Mesela pamuklu iplikte bir boyut, akrilik iplikte başka bir boyut mu kullanıyorsunuz?Önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

• Bu konu 5 ay 3 hafta önce önce Hülya Kılıç tarafından değiştirildi.

Merhaba 🌼
    Ben genelde kullandığım ipliğe göre iğne boyutunu seçiyorum. Pamuklu iplikler için 2.0 mm ya da 2.5 mm tığ kullanıyorum. Çünkü sıkı bir doku elde etmek istiyorum. Akrilik ipliklerde ise 3.0 mm ile daha rahat örüyorum, yoksa elim çok yoruluyor. Bence yeni başlayanlar için 2.5 mm tığ ideal, çünkü ne çok sıkı oluyor ne de gevşek. 😊

Ben de Canan’a katılıyorum ama bir ekleme yapayım. Eğer oyuncağın daha küçük ve sert olmasını istiyorsanız, iplik etiketinde önerilen tığ boyutundan bir küçüğünü kullanın. Mesela iplik 3.0 mm öneriyorsa, ben 2.0 mm tercih ediyorum. Böylece iç dolgular görünmüyor. Yeni başlayanlar için de önerim, önce bir parça örüp el alışkanlığı kazanana kadar aynı tığ boyutunda kalmaları.

Ben elim biraz gevşek ördüğü için genelde daha küçük iğneler tercih ediyorum. Mesela 1.75 mm ile örmek bana daha düzgün geliyor. Ama şunu fark ettim, hangi tığ boyutunu seçerseniz seçin, elinizin ayarını geliştirmek çok önemli. Yeni başlayan arkadaşlara tavsiyem ideal boyutu bulana kadar farklı boyutlarla küçük deneme parçaları yapın. Böylece kendinize en uygun olanı bulursunuz.

Ben biraz farklı bir yöntem kullanıyorum. Örmeden önce küçük bir test parçası yapıp hangi iğneyle daha düzgün olduğunu kontrol ediyorum. Mesela geçen hafta pamuk iplikle çalışırken 2.5 mm tığ idealdi ama akrilik iplikle 2.0 mm daha sıkı ve güzel bir doku verdi. Yani elimizdeki malzemeye göre karar vermek en mantıklısı. Ayrıca sabırlı olun, tığ boyutunu bulmak deneme-yanılma işi.

Herkese merhaba
    Ben yeni başladığımda 3.0 mm tığ kullanıyordum çünkü ipliğe tam uyan boyut buydu. Ama zamanla anladım ki tığ boyutunu biraz küçültmek, oyuncağın daha sağlam ve düzgün görünmesini sağlıyor. Şimdi genelde 2.0 mm kullanıyorum. Yeni başlayanlara önerim, ellerinizi çok sıkmadan örmeyi deneyin. Yoksa iğne boyutu ne olursa olsun, işiniz çok sert olabilir.

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.