Dikiş Makinem Alt İpi Dolaştırıyor Nasıl Düzeltirim?

Anasayfa Forumlar Sorular ve Destek Problemler ve Çözümleri Dikiş Makinem Alt İpi Dolaştırıyor Nasıl Düzeltirim?

• Bu konu 6 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son 5 ay 3 hafta önce Anonim tarafından güncellenmiştir.
7 yazı görüntüleniyor - 1 ile 7 arası (toplam 7)
  • Yazar
    Yazılar
    Anonim
    Pasif

Merhaba arkadaşlar, dikiş makinemle ilgili bir sorun yaşıyorum. Makinem Singer marka ve eski model. Dikiş yaparken alt ip sürekli dolaşıyor ve kumaşın altında ip yumağı oluşuyor. Bobin yerleştirmemde bir sorun var mı, yoksa başka bir şey mi yanlış? Yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba Cihan, genelde bu sorun bobin yerleştirme hatasından veya iplik tansiyonundan kaynaklanır. İlk olarak, bobinin doğru yerleştirildiğinden ve ipliğin bobinden düzgün şekilde geçtiğinden emin misin? Kullanım kılavuzuna bakarak bir kontrol edebilirsin.

Şule’ye katılıyorum. Bir de üst ipliği kontrol etmeni öneririm. Üst iplik yanlış geçirilmişse veya tansiyon çok gevşekse bu durum meydana gelir. İpliği baştan geçirmeyi ve tansiyonu orta seviyeye ayarlamayı dene. Ayrıca, makinenin dişlilerinde toz veya iplik kalıntısı birikmiş olabilir. Onları temizlemeyi unutma.

Anonim
    Pasif

Şule ve Sevil, teşekkür ederim. Bobini kontrol ettim ve ters takmışım. Ayrıca üst ipliği yeniden geçirdim. Şimdi daha iyi gibi görünüyor ama yine de arada bir iplik dolanıyor. Tansiyonu nasıl doğru ayarlayabilirim?

Cihan, tansiyon ayarı biraz deneme yanılma gerektirir. Kumaşına ve ipliğine uygun bir test yap. Önce, makineyi düz bir pamuklu kumaş üzerinde dikiş yaparak dene. Üst ve alt iplik aynı şekilde düzgün görünüyorsa tansiyon doğru ayarlanmıştır. Eğer değilse, üst tansiyonu azar azar değiştirip tekrar dene.

Bir ekleme yapmak istiyorum Cihan, makine iğneni kontrol ettin mi? Bazen eski veya yamuk bir iğne de iplik dolaşmasına sebep olabilir. İğneyi yenisiyle değiştirmek işe yarayabilir.

Anonim
    Pasif

Hepinize teşekkür ederim. Tüm söylediklerinizi denedim. Bobin düzgün, üst iplik geçişi tamam, iğneyi de değiştirdim. Şimdi makine harika çalışıyor sorunum çözüldü.😊

7 yazı görüntüleniyor - 1 ile 7 arası (toplam 7)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.