Dikiş makinesinde deri dikmek

Anasayfa Forumlar Sorular ve Destek Problemler ve Çözümleri Dikiş makinesinde deri dikmek

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar

Merhaba arkadaşlar, dikiş makinemle deri dikmeye çalışıyorum ama sorun yaşıyorum. İğne sürekli kırılıyor, dikişler düzgün olmuyor ve kayıyor. Ev tipi bir dikiş makinesi kullanıyorum. Deri dikmek için özel bir ekipmana mı ihtiyacım var? Yardımcı olabilir misiniz?

• Bu konu 5 ay 3 hafta önce önce Ayşe Öztürk tarafından değiştirildi.

Merhaba,
    Evet, deri dikmek için birkaç özel ekipman ve yöntem gerekiyor.
    Deri için özel olarak üretilmiş “deri iğnesi” (örneğin 90/14 veya 100/16) kullanmanız şart.Deri yüzeyi kaygan olduğu için teflon baskı ayağı ya da bir yürüyen ayak kullanmak faydalı olur. Bu, derinin kaymasını önler.Naylon veya polyester iplikler, deri dikerken daha dayanıklı sonuçlar verir.
    Bir de dikiş uzunluğunu 3-4 mm arasında ayarlayın; kısa dikişler deriyi zayıflatabilir. Umarım bu öneriler işinizi kolaylaştırır.

Ev tipi makineler genelde ince kumaşlar için tasarlandığından, deri gibi kalın ve sert malzemelerde zorlanabilir.Deri iğnesi kullanın, aksi takdirde makine motoru ekstra güç harcar.Zorlandığı noktalarda makineyi elle döndürerek destek verebilirsiniz. Eğer sık sık deri dikecekseniz, sanayi tipi bir makine almayı düşünebilirsiniz. Bu makineler deri gibi malzemeler için daha uygundur.

Deri üzerinde sabunlu su ya da deri yağı sürerek iğnenin daha kolay geçmesini sağlayabilirsiniz. Bu yöntemi denemeden önce deri türünüze uygun olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca, dikiş sırasında deriyi çekmeyin; makinenin kendi ilerlemesine izin verin. Bu, makineyi zorlamayı ve iplik kopmasını önler. Kolay gelsin.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.