El Nakışında Düğüm Yapmamak İçin Ne Yapmalıyım?

Anasayfa Forumlar Nakış Teknikleri El Nakışı El Nakışında Düğüm Yapmamak İçin Ne Yapmalıyım?

7 yazı görüntüleniyor - 1 ile 7 arası (toplam 7)
  • Yazar
    Yazılar

Merhaba arkadaşlar, el nakışında yeni başlayan biriyim ve biraz zorlanıyorum. Özellikle ipliklerin düğüm yapmadan düzgün bir şekilde nasıl ilerleyeceğini çözemedim. İpliği doğru gerginlikte tutmak da bir başka sorun.
    Bu konuda deneyimli olanlar var mı?

Yardımcı olabilir misiniz?

Selam Zeynep ben de yeni başladım ve başlangıçta iplikle ilgili aynı sorunları yaşadım. İpliği düzgün tutmak için biraz pratik gerekiyor ama bir ipucu vereyim: İpliği fazla gergin tutmamaya çalış, çok sıkı tutarsan düğüm yapabiliyor. Bir de ipliği önce parmaklarında hafifçe çekip düzleştirerek başlarsan daha kolay ilerlersin. Hangi deseni çalışıyorsun, belki ona göre de iplik önerisi yapabilirim.

Merhaba, bende de iplik düğüm yapma problemi vardı, özellikle iğne ile ilerlerken. Bir süre sonra fark ettim ki, ipliğin uzunluğunu çok fazla tutuyordum. Kısa parçalara bölersen daha rahat ilerlersin. Ayrıca, iğneyi her geçirdiğinde ipliği biraz gevşek bırakmak da çok işe yarıyor. Yavaş yavaş çözülüyor, merak etme.

Teşekkür ederim Canan ve Sevil, gerçekten çok yardımcı oldunuz. İpliği gevşek tutmak ve uzunluk konusunda dikkat etmek çok mantıklı. Şu an başladığım desende küçük çiçek motifleri var, sanırım biraz zorlayıcı ama keyifli. Başka önerileriniz varsa onları da duymak isterim.

Ben de çiçek motifleri yapmayı çok seviyorum. Başlangıçta zorlayıcı olsa da pratik yaptıkça çok keyifli oluyor. İğneyi batırırken, her zaman aynı yönde hareket etmeye çalış. Yani, her ilmeği aynı yönde yaparsan daha düzenli ve düzgün bir görünüm elde edebilirsin. Çiçeklerin renk geçişleri için ise tonlamalı ipler çok güzel sonuçlar veriyor.

Ayşe’nin dediği gibi, özellikle tonlamalı ipler gerçekten çiçek gibi desenlerde harika duruyor. Bir de nakışta sabır çok önemli, bazen bir motif çok zaman alıyor ama bitince sonucu görmek gerçekten güzel. Bu süreçte biraz dinlendirici müzikler de iyi oluyor, hele nakış gibi sakin işlerde. Keyifli çalışmalar.

Çok teşekkür ederim, gerçekten çok değerli öneriler.Dediğiniz gibi sabırla çalışıp sonunda güzel bir şey ortaya çıkıyor. Müzik önerisi de harika, mutlaka dinlerim. Hepinize yardımcı olduğunuz için tekrar teşekkürler.

7 yazı görüntüleniyor - 1 ile 7 arası (toplam 7)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.