Kalıp Çıkardığımda Ölçülerim Neden Uymuyor?

Anasayfa Forumlar Desen ve Kalıplar Kendi Kalıplarınızı Tasarlayın Kalıp Çıkardığımda Ölçülerim Neden Uymuyor?

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar

Merhaba arkadaşlar. Son birkaç gündür kendi kalıplarımı çıkarmaya çalışıyorum ama bir türlü doğru ölçüleri alıp kalıplarımı düzgün çıkaramıyorum. Ölçüleri doğru aldığımı düşünüyorum ama yine de vücuduma uymayan bir şeyler oluyor. Ne yaptıysam olmadı.😔

Yardımcı olursanız çok sevinirim, bu konuda deneyimi olanlar varsa çok sevinirim.

Anonim
    Pasif

Merhaba. Ben de başta aynı şeyi yaşadım. Ölçüleri doğru aldığımı düşünürken kalıp vücuduma uymuyordu. Bence en önemli şey, ölçü alırken gevşek olmamanız. Mesela bel ölçüsünü alırken çok sıkmamaya dikkat etmek gerekiyor. Bir de şunu deneyin; kalıbı çıkarırken, ilk denemenizde sadece kumaşın küçük bir parçasını kesip deneyin. Bazen kumaşın esnekliği ya da dikim hataları da ölçüde fark yaratabiliyor.

Ben de başlangıçta çok hata yaptım ama sonradan şunu fark ettim vücut tipine uygun kalıp seçmemekten kaynaklanıyor. Hani bazı kalıplar düz bir hat üzerinden tasarlandığı için bazı bölgelerde uyumsuzluk yaratabiliyor. Bunun için, kendi vücut hatlarınıza uygun modifikasyonlar yapmak gerekiyor.

Bir de, kalıbı kumaşa aktarmadan önce bir deneme kalıbı yapıp onu bir araya getirip denemek çok işime yaradı. Böylece nelerin yanlış gittiğini daha rahat fark ettim. Kolay gelsin umarım işine yarar.

Gerçekten çok teşekkür ederim. Her birinizin önerisi çok değerli. Kumaşıma ve doğru kalıp olup olmadığına dikkat edeceğim.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.