Kışlık Kazak İçin İp Seçimi

Anasayfa Forumlar Genel Sohbet Güncel Konular Kışlık Kazak İçin İp Seçimi

9 yazı görüntüleniyor - 1 ile 9 arası (toplam 9)
  • Yazar
    Yazılar

Merhaba arkadaşlar, kendime kışlık bir kazak örmeye karar verdim ve ip seçimi konusunda kararsız kaldım. Yumuşak dokulu, sıcak tutan ve uzun ömürlü bir ip arıyorum. Kalın ya da orta kalınlıkta olabilir, tercihen yün veya yün karışımlı bir ip olursa harika olur. Sizce hangi markanın hangi serisi bu iş için uygun? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Selam, benim ilk tercihim her zaman Alize Lanagold oluyor. %49 yün, %51 akrilik içeriyor, çok sıcak tutuyor ve örmesi gerçekten keyifli. Ayrıca fiyat olarak da uygun. Bence kazak için biçilmiş kaftan.

• Bu yanıt 5 ay 3 hafta önce önce Aynur Yalçın tarafından değiştirildi.

Aynen katılıyorum, Alize Lanagold harika bir seçim. Ama ben kazak için biraz daha kalın bir ip istiyorsam Drops Nepal tercih ediyorum. Yün ve alpaka karışımı, inanılmaz yumuşak ve sıcak tutuyor. Tek dezavantajı biraz pahalı olması.

Drops Nepal güzel ama bloklama yapmadan kullandığımda biraz kaşıntı yapmıştı ve her yerde kolayca bulunabilen bir ip değil. Benzer bir kalite arıyorsan, Etrofil Alpaka deneyebilirsin. Hafif ama çok sıcak tutuyor ve kaşıntı yapmıyor. Üstelik fiyatı biraz daha uygun.

Etrofil Alpaka’yı duymuştum ama hiç denemedim. Gerçekten tüylenme yapmıyor mu? Çünkü ben genelde anti-pilling iplere yöneliyorum, son zamanlarda Himalaya Everyday serisini çok duyuyorum.İkisini de alıp denemek lazım.

Himalaya Everyday Big kesinlikle tüylenme yapmıyor, ben de denemiştim. Ama bence yün karışımı daha sıcak tutuyor. Geçen yıl ördüğüm kazakta Nako Superlambs Special kullandım, %25 yün içeriyor ve gayet dayanıklı çıktı. Özellikle kışlık kazak için çok iyi bir alternatif.

Nako Superlambs Special ilk örerken sert duruyır ama yıkadıkça yumuşuyor. Çok yumuşak bir şey istersen kesinlikle Drops Nepal diyorum. Biraz pahalı olabilir ama değiyor. Hele ki kazak gibi uzun süre kullanacağın bir şey için.

Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Her birinizin önerisi çok faydalı oldu ve ip seçimi konusunda karar vermemde yardımcı oldu. Yardımlarınız için tekrar çok teşekkür ederim.💖

Rica ederim umarım ördüğünde güzel sonuç çıkar. Kolay gelsin😊

9 yazı görüntüleniyor - 1 ile 9 arası (toplam 9)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.