Kumaş Alımıyla İlgili Tavsiye

Anasayfa Forumlar Kumaş ve Malzemeler Malzeme Alışveriş Önerileri Kumaş Alımıyla İlgili Tavsiye

• Bu konu 9 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son 5 ay 2 hafta önce Anonim tarafından güncellenmiştir.
10 yazı görüntüleniyor - 1 ile 10 arası (toplam 10)
  • Yazar
    Yazılar
    Anonim
    Pasif

Arkadaşlar, kumaş alırken nelere dikkat ediyorsunuz? Geçenlerde çok beğenerek bir kumaş aldım ama eve gelince yıkadığımda çekti ve projeme uymadı. Böyle durumlar için ne yapıyorsunuz? Hem kaliteli hem uygun fiyatlı kumaş bulmanın püf noktası var mı? 🙄

Kumaşın çekme konusu çok can sıkıcı. Ben artık kumaşı alır almaz eve gelince yıkayıp ütülüyorum. Böylece hem çekme oranını görmüş oluyorum hem de dikişe başlamadan kumaş hazır oluyor. Aldığın kumaş neydi bu arada? Bazı kumaşlar yıkamada hep sürpriz yapıyor.

• Bu yanıt 5 ay 2 hafta önce önce haceraltun tarafından değiştirildi.

Bunun en iyi çözümü kumaşı almadan önce satıcıya danışmak. Eğer doğal kumaş alıyorsan bir miktar çekme olasılığını göz önünde bulundurup fazladan alıyorum. Sentetik kumaşlarda ise çekme pek olmuyor ama onlar da terletiyor.

Anonim
    Pasif

Pamuklu bir kumaş almıştım. Ama galiba her yerin kumaş kalitesi aynı olmuyor.

Ayrıca kumaşların çekmesini önlemek için bazıları önceden çekilmiş olarak satılıyor, satıcıdan bunu öğrenebilirsin. Ama genelde %100 pamuklu kumaşlar için 30-40 cm fazladan almayı ihmal etme. İşini görür.😊

Anonim
    Pasif

Teşekkür ederim öneriler için. Bir de renk solmasıyla ilgili bir sorunum var. Bazı kumaşlar yıkandıkça soluyor, özellikle koyu renklerde çok belli oluyor. Bunun için bir çözüm öneriniz var mı?

Renk solmasını önlemek için ilk yıkamada biraz tuz ya da sirke kullanıyorum. Hem renkleri sabitliyor hem de kumaşın dokusunu koruyor. Ayrıca koyu renkleri soğuk suda elde yıkamak daha iyi sonuç veriyor. Denemediysen bir şans ver derim.

Ben de her zaman renkli ve beyazları ayrı yıkıyorum. Ama özellikle koyu renkler için ‘colour catcher’ diye bir ürün var, yıkamada renk karışmasını önlüyor. Çok işime yarıyor, tavsiye ederim.

Bir de her kumaşı aynı şekilde yıkamamak gerekiyor. Pamuklular ve yünlüler için ayrı program kullanıyorum mesela. Etiketi varsa oradaki talimatlara mutlaka bakıyorum. Ama özellikle koyu renkleri elde yıkamak bazen en iyi çözüm oluyor.

Anonim
    Pasif

Hepinize teşekkür ederim. Önerilerinizi dikkate alacağım iyi günler.😊

10 yazı görüntüleniyor - 1 ile 10 arası (toplam 10)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.