Paçalar Çok Dar Oldu Yardım Eder misiniz?

Anasayfa Forumlar Desen ve Kalıplar Kendi Kalıplarınızı Tasarlayın Paçalar Çok Dar Oldu Yardım Eder misiniz?

8 yazı görüntüleniyor - 1 ile 8 arası (toplam 8)
  • Yazar
    Yazılar

Merhaba arkadaşlar, ilk defa pantolon dikiyorum ve kalıbımı dergiden aldım. Ama ne yaptıysam paçalar çok dar oldu, neredeyse bacağımı sokamıyorum. 😅 Kalıbı nasıl düzeltebilirim? Kumaşım biraz elastik ama istediğim gibi rahat değil. Yardımcı olabilir misiniz?”

Anonim
    Pasif

Selam, öncelikle dar olan yerleri ölçüp genişlik eklemek isteyebilirsin. Yan dikişlerden 1-2 cm pay bırakmış mıydın? Yoksa paça boyu tamamen mi oturmuyor?

Aslında yan dikişlerde biraz pay bırakmıştım ama sanki yeterli değil. Tam baldır kısmından itibaren aşağısı sıkıyor. Paçayı genişletmek için ne yapmam gerekiyor?

Merhaba, eğer yan dikişlerde pay yetmiyorsa, paçayı genişletmek için ek bir kumaş şeridi ekleyebilirsin. Bu hem dar kısmı genişletir hem de tasarımına hoş bir detay katabilir. Dikiş makinen varsa zigzag dikişiyle sağlamlaştırmayı unutma. Kolay gelsin😊

Ek şerit fikri harika görünüyor ama elimde aynı kumaştan yok, farklı bir renk kullansam garip olmaz mı?

Hiç garip olmaz, hatta renkli bir şerit eklemek pantolonuna farklılık. Yan dikişlere birer şerit ekleyip her iki bacağı da eşitleyebilirsin. Ama dikkat etmen gereken bir şey var: Eklediğin kumaşın esnekliği ve renkleri pantolon kumaşınla uyumlu olmalı.

Kesinlikle, ayrıca kumaşı eklemeden önce, paçanın dar kısmını biraz açıp üzerinizde tekrar deneyerek ölçü alın. Yanlış yerden fazla kesmek istemezsin.

Harikasınız, çok teşekkür ederim. Hemen malzemelerimi toparlayıp deneyeceğim.😊

8 yazı görüntüleniyor - 1 ile 8 arası (toplam 8)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.