Tığ İşi Battaniye Dikimi Nasıl Yapılır?

Anasayfa Forumlar Çocuk ve Bebek Ürünleri Bebek Battaniyeleri ve Örtüler Tığ İşi Battaniye Dikimi Nasıl Yapılır?

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar

Merhaba arkadaşlar, ben yeni başladım tığ işine ve battaniye yapmaya karar verdim. Tığ işi motifleri başarıyla yapabiliyorum ama onları nasıl birleştireceğim konusunda zorlanıyorum. Tığ işi battaniye dikiminde dikkat etmem gereken noktalar nelerdir? Hangi yöntemleri önerirsiniz?

Merhaba, yeni başlayanlar için tığ işi battaniye yapımı biraz zorlayıcı olabilir ama zamanla elin alışır. Motifleri birleştirme işlemi için birkaç farklı yöntem var. En yaygın yöntemlerden biri, motifleri “kılçık dikişi” ile birleştirmek. Bu yöntemle her motifi örerken diğerini de ekleyebiliyorsun.

İlk başta biraz karmaşık gelebilir ama pratikle çok kolaylaşıyor. Başka soruların olursa yazabilirsin.😊

Selam, motifleri birleştirirken en önemli şey, tüm motiflerin eşit boyutlarda olması. Bunu sağlamak için, her bir motifi aynı gerilimde örmeye özen göster. Ayrıca, motifleri birleştirmeden önce battaniyeyi güzelce ütülemek de işini kolaylaştırır.
    Son olarak, ipin rengi de çok önemli. Eğer farklı renkler kullanıyorsan, birleştirme ipini dikkatli seç. Genelde ana rengin tonunda bir ip tercih edebilirsin, bu şekilde geçişler daha pürüzsüz olur. Umarım yardımcı olur.

Benim önerim, motifleri birleştirmeden önce birleştirme yöntemini belirlemek. Çünkü her birleştirme tarzı, battaniyenin görünümünü etkiliyor.

Herkese teşekkürler, deneyimleriniz gerçekten çok yardımcı oldu. Birleştirme yaparken dediklerinize dikkat edeceğim.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.